ADA Liga 2017-18 - Najuspešnejši klub je BK Ljubljana, najuspešnejša posameznika pa Mitja Hranilović in Emilija Talan

V soboto, 26.5. je Beograd gostil še zadnje dejanje ADA Lige v tej sezoni in po zaključku turnirja je sledila še podelitev priznanj in nagrad Li-Ning-a najboljšim v sezoni.

Lestvice sezone 2017-18 v vseh treh kategorijah si lahko ogledate TUKAJ.

Obširno statistiko celotne lige boste našli TUKAJ, galerijo slik iz podelitve pa na naši FB STRANI. 

Predviden koledar za sezono 2018-19:

1. 15.9.2018 - Rijeka

2. 13.10.2018 - Zagreb

3. 24.11.2018 - Beograd

4. 26.1.2019 - Brežice

5. 2./9.3.2019 - Ljubljana

6. 15./22.4.2019 - Varaždin

7. 8.6.2019 - Sarajevo

Preko 200 tekmovalcev na Li-Ning ADA turnirju v Ljubljani!

Natančno 209 igralcev je sodelovalo na petem turnirju ADA Lige v sezoni 2017-18. Na dvanajstih igriščih Bit centra je bilo v štirinajstih urah kar 406 tekem oz. 22.412 točk! Začeli smo ob 8:00 uri zjutraj, še zadnji zmagovalec pa je prejel zasluženo nagrado nekaj minut pred 23.00 uro zvečer. Sledila je prijetna zabava v družbi DJ-a v prostorih Bit Centra, ki se je zavlekla do nedeljskega jutra. 

Infrastruktura Bit centra s Hotelom je nekoliko olajšala zgodnji pričetek turnirja, ki so ga začeli mešani pari v A, B in C kakovostni skupini. Med 53 pari sta si zmago v najkakovostnejši konkurenci priborila Emilija Talan in Matija Hranilović (BK Međimurje), v srednji kakovostni konkurenci sta bila najboljši par Nina Dodoč in Uroš Bregar (BK Mengeš), v najšibkejši pa Svetlana Katić in Veljko Sandalj (Salming BT).

V kategoriji ženskih dvojic je nastopilo 27 ekip. Na koncu sta se zmage veselili Marija Bulatović (BK Clear, Beograd) in Urša Trbežnik (BK Medvode) v A, Lara Dujmić (BK Sušak, Rijeka) in Ana Milardović (ŠC Out, Rijeka) v B, ter Marija Škrtić in Lana Topolovac (BK Flex, Zagreb) v C kategoriji. Med moškimi dvojicami, kjer je nastopilo kar 53 parov sta bila najboljša Matija Hranilović (BK Međimurje) in Klemen Korenčič (BK BIT, Ljubljana) v A, Gašper in Peter Skubic (BK Ljubljana) v B ter Damir Šilec in Damir Vrbanec (BK Marlex, Varaždin) v C kategoriji.

Med posameznicami, se je v konkurenci 22 tekmovalk, še druge zmage v dnevu, veselila Urša Trbežnik (BK Medvode).  Preostalih kategoriji pa sta osvojili Tina Rakić (BK Clear, Beograd) in (ŠC Out, Rijeka). 

V moški konkurenci je tekmovalo kar 84 tekmovalcev v A, B, C in D kakovostnih skupinah. Zgodovinsko, prvo trojno zmago na turnirjih ADA Lige so slavili domači igralci BK Ljubljana, Jure Stanič, Mitja Bajželj in lanski zmagovalec Matjaž Krkač. Ljubljanski turnir tako ostaja neosvojena trdnjava za tuje tekmovalce navkljub selitvi iz domače dvorane. V B konkurenci je slavil Jure Pucelj (BK KOčevje), v C Boštjan Mezgec (BK Izola) in v D Ismar Zgonić (BK Sarajevo).

REZULTATI - Li-Ning ADA Ljubljana open 2018

LESTVICA - ADA Liga 2017-18

GALERIJA 

Trojna domača zmaga v kraljevski disciplini, uspešno selitev turnirja v BIT Center in rekorden obisk največjega badmintonskega turnirja v Ljubljani, so glavna priznanja Badminton klubu Ljubljana za odlično izpeljan dogodek, ki presega meje samega tekmovanja in daje navdih za prihodnost.

Hvala vsem igralcem za sodelovanje na turnirju in športno obnašanje, tako ob zmagah kot porazih, hvala članom BK Ljubljana, za požrtvovalno organizacijo tekmovanja, hvala Hotel Bit center za gostoljubje in pomoč pri organizaciji dogodka.

Druga sezona ADA Lige še vedno podira rekorde. Vse večji obisk na dogodkih je največji dokaz, da je začrtana pot mednarodnega sodelovanje klubov prava in bo dolgoročno zagotovo pomagala pri razvoju badmintona v celotni regiji. Naslednjič se vidimo v Zagrebu (21.4.2018) sezono pa bomo zaključili v Beogradu (26.5.2018), nato pa novim zmagam naproti!  

IMG_4749.JPG