Li-Ning ADA Ljubljana 2019

Na Pustno soboto, 2.3.2019 smo v Ljubljanskem Bit centru, skupaj z Badminton klubom Ljubljana organizirali peti turnir ADA lige v sezoni 2018-19. Na turnirju je v šestnajstih kategorijah sodelovalo kar 218 tekmovalcev, ki so v trinajstih urah odigrali preko 400 tekem. Regionalna liga počasi a zagotovo pridobiva tako na kakovosti kot prepoznavnosti, kljub vsemu pa njen namen ostaja krepiti strpnost in prijateljstvo.

Turnir se je začel z disciplino mešanih parov, kjer sta bila najboljša Hrvaška igralca Dora Dragčević in Dario Karl. Srednjo kakovostno skupino sta si pokorila domačina Tanja Papler in Uroš Bregar. Svetlana Katić in Veljko Sandalj, sta bila najboljša v najšibkejši konkurenci.

Najmnožičnejša kategorija, moške dvojice, je prav tako pripadla Dariu Karlu, osvojil je še drugo zlato medaljo, tokrat je bil njegov partner Dinko Đurđević. Miki Psaltirov in Nejc zaviršek sta bila najboljša v B kakovostni skupini, Josip Bašić in Frano Cvitanić pa v najmnožičnejši (33 parov) C kakovostni skupini.

Dora Dragčević je osvojila še drugo zlato v kategoriji ženskih dvojic, tokrat z Emilijo Talan, Tanja Papler je bila še enkrat najboljša v B kakovostni skupini, tokrat z Manco Urek, Agneta Čeh in Majda Dessardo pa sta si pokorili C kakovostno skupino.

Med posameznicami je slavila Sofija Dmitrovič iz Srbije, B skupino si je pokorila domačinka Manca Urek, C skupino pa Sara Gičev iz Hrvaške. Slovenski igralci so bili nepremagljivi le v A in D kategoriji moških posamezno, kjer so osvojili kar prva štiri mesta. Sašo Zrnec je bil najboljši, vodilni v skupnem seštevku lige Mitja Bajželj pa drugi. D skupino je osvojil Miha Furlan. B in C kakovostno skupino sta si pokorila Denis Udovičić in Frano Cvitanić iz Hrvaške, .

Čestitke gredo prav vsem, ki ste zbrali motivacijo in pogum in se dogodka udeležili. Verjamemo, da vam ni žal in se nam boste naslednje leto ponovno pridružili. Naslednji turnir ADA lige bo 13.4. v Varaždinu, finale pa 8.6. v Sarajevu.

Za konec bi se zahvalil še našim sponzorjem,  Zavarovalnici Triglav, podjetjema Olma in Elko ter vinski kleti Vina Koper.

REZULTATI - Li-Ning ADA Ljubljana 2019

GALERIJA - Li-Ning ADA Ljubljana 2019

 

   

Vse novice