Li-Ning Finals 2019

V soboto 11.5. je Badminton center Celje gostil zaključek osemnajste sezone Li-Ning lige. Turnirja se je udeležilo 50 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške. Najboljši v skupnem seštevku so prejeli zaslužene pokale in nagrade v obliki vrednostnih bonov!

V kategoriji mešanih dvojic sta se v odsotnosti skupne zmagovalke lige, Vanje Mlejnik, z zlatom okitila Gal Pavliha in Lara Dujmič v A konkurenci ter Mihael Prosen in Manca Urek v B konkurenci. Poleg zmagovalke, sta se na oder za zmagovalce v skupnem seštevku povzpela še Irena Avsenik in Gregor Novak.

V kategoriji moških dvojic sta turnir in skupno zmago v sezoni osvojila Darko Duralija in Kristjan Hajnšek, tretje mesto v skupnem seštevku pa je s tretjim mestom na turnirju osvojil Gal Pavliha. Najboljša v B skupini sta bil Jure Roblek in Andrej Kuči!

Manca Urek je bila najboljša v disciplini deklet posamezno, največ točk v skupnem seštevku pa so osvojile Ela Bajt, Lidija Fidler in Mateja Vidmar.

Najbolj nezanimiva, kljub najbolj številčni udeležbi, je bila kategorija moških posamezno, saj je skupni zmagovalec Kristjan Hajnšek prav na vseh petih turnirjih v finalu premagal Mitjo Bajžlja, ter tako suvereno osvojil prvi naslov prvaka. Tretje mesto je zasluženo pripadlo Dejanu Glazerju, ki se je na zadnjih treh turnirjih povzpel na tretjo stopničko. V nižjih konkurencah sta se zmage veselila Vid Govejšek in Gregor Božič.

Hvala vsem tekmovalcem za udeležbo in organizatorjem za pripravo in izvedbo turnirja. Se vidimo v sezoni 2019-20!

Pripete datoteke:
Vse novice