Li-Ning Zlata žogica Celja

V soboto 16.2. je Badminton center Celje gostil tretji turnir Li-Ning Lige v sezoni 2018-19. Navkljub lepemu vremenu in začetku šolskih počitnic, se je na turnirju, v osmih kategorijah, pomerilo kar 70 tekmovalk in tekmovalcev.

Turnir se je pričel s kategorijo mešanih parov, v kateri sta se, bolj ali manj zanesljive zmage, veselila Vanja Mlejnik in Klemen Korenčič. Drugo mesto je pripadlo Ireni Avsenik in Gregorju Novaku, tretje pa Maji Mujkič in Darku Duraliji. Nižjo kakovostno skupino, sta si v napetem finalu, pokorila Katja Juričev Mikulin in Igor Tomazin. V skupnem seštevku vodi neporažena Vanja Mlejnik, na drugo mesto se je prebil Klemen Korenčič, tretjega pa si delita Irena Avsenik in Gregor Novak. 

Zelo izenačen turnir moških dvojic sta, z rezultatom 21:19, 21:19 v finalu, osvojila Kristjan Hajnšek in Darko Duralija, ki sta tudi prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Toni Hotko in Miran Vihtelič sta se morala zadovoljiti z drugim mestom, na tretjem, pa sta končala, Matjaž Hribernik in Klemen Korenčič. Matjaž Kern in Uroš Radakovič sta bila najboljša v B kakovostni skupini. Na tretjem mestu v skupnem seštevku je Jurij Zaletel.

Med posamezniki sta v absolutni konkurenci zmagala, tretjič v sezoni Kristjan  Hajnšek in prvič Mateja Vidmar. Drugo mesto je, prav tako tretjič v sezoni, osvojil Mitja Bajželj, tretje pa Dejan Glazer. Pri dekletih sta bili ob zmagovalki na odru še Polonca Jelen in Veronika Jelen Polak. V nižjih kategorijah sta se zmage veselila Vasja Osterc (B) in Jure Roblek (C). V skupnem seštevku, je pri moških, položaj na lestvici enak kot je bil na turnirju, le da je na tretjem mestu Jaka Perpar. Pri dekletih vodi Ela Bajt, na drugo mesto se je prebila današnja zmagovalka Mateja Vidmar, na tretjem pa je Lidija Fidler.

Naslednji turnir Li-Ning Lige bo v soboto 31.3.2019 v Ljubljanskem Bit centru.  

 

Vse novice