Svetovno prvenstvo v badmintonu - Basel 2019

Najboljši badmintonisti sveta, so se od 19. do 25. Avgusta, zbrali na najpomembnejšem tekmovanju v letu 2019, Svetovnem prvenstvu, ki ga je gostilo Švicarsko mesto Basel. Seveda so se na tako pomembnem tekmovanju predstavili tudi vsi pomembnejši ponudniki badmintonske opreme, med katerimi je tudi Li-Ning. Na našem predstavitvenem prostoru so se, tekmovalci Li-Ning-a slikali z navijači in podpisovali avtograme, servisna ekipa pa je napenjala loparje. Naj omenimo, da serviser Kitajske reprezentance napne lopar v pičlih dvanajstih minutah! Med veliko izbiro badmintonske opreme smo ponujali tudi najnovejšo kolekcijo dresov letošnjega svetovnega prvenstva, ki kmalu pridejo tudi na naše police.

Dobili smo tudi dva svetovna prvaka. Indijka  Pusarla V. Sindhu si je pokorila konkurenco med posameznicami, Kitajski par Si Wei in Ya Qiong pe med mešanimi pari. Bronasto medaljo so si priborili moška dvojica Yun Hui in Yu Chen, ženska dvojica Du Yue in Yin Hui ter Yu Fei v kategoriji deklet posamezno. Čestitke!

Najboljši in edini evropejec v polfinalu in kasnejšem finalu je bil Danec Anders Antonsen, ki pa v finalu ni imel nikakršnih možnosti proti novemu-staremu svetovnemu prvaku Kentu Momoti.

 

Vse novice